Langkau ke kandungan utama

GLA OH GLA

Assalamualaikum semua

Alhamdulillah..kali ini nak cerita lagi pasal GLA COMPLEX SHAKLEE

Entry saya sebelum ni asyik berkira-kira nak beli gla utk diri sendiri sebab takut pregnant kan? Huhu..Beli jugak lah saya gla complex hari tu..dah timbang dan baca saya beli sebab nak kurus..sebab nak cantik kan kulit..haa..sekali..belum habis pun sebotol..tetiba saya pregnant lagi..Bukan sekarang ya..throwback jer kenangan lalu..

Testimoni saya sendiri lah kiranya ni..kalau diikutkan saya memang boleh dikategorikan sebagai seorang yang subur. Alhamdulillah..banyak orang berusaha untuk dapat anak dengan pelbagai cara tapi saya tak menghadapi sebarang masalah dalam hal ini..mungkin pendapat sesetengah orang..kalau kita tak kaya duit kita mungkin kaya pada anak. Anak-anak juga adalah rezeki buat kita..in shaa allah

Bagaimana GLA Complex membantu untuk hamil?

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni waktu subur. Namun, tak semua orang akan mendapati cecair yang dihasilkannya adalah  ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 (^__^) Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan. Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni. Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur

Tidak pasti apa rupa mukus serviks anda sepanjang tempoh kitaran haid? Foto-foto ini akan memberi idea tentang perubahan-perubahan yang perlu ditinjau untuk mengesan ovulasi dan hari-hari yang paling subur.

Anda boleh menyemak mukus serviks dengan melihat kertas tandas selepas anda menggunakannya atau memasukkan jari yang bersih ke dalam faraj anda, ke arah serviks anda. Anda mungkin mendapati lebih banyak mukus jika anda menyemak selepas membuang air besar.

Semua orang adalah berbeza, jadi anda mungkin tidak boleh melihat perbezaan ini dalam mukus serviks anda sendiri.
  • Menggunakan mukus serviks untuk membantu meramal puncak waktu subur.

    Sepanjang kitaran anda haid, jumlah, warna dan tekstur mukus serviks anda akan berubah, mengikut turun-naik paras hormon. Ketekalan mukus anda boleh membantu anda menentukan waktu paling subur anda.
  • Mukus serviks

    Mukus serviks putih telur: subur

    Selepas haid anda, anda mungkin mendapati peningkatan dalam jumlah mukus yang lebih lembap dan lebih licin selepas beberapa hari. Mukus serviks telur putih adalah yang paling subur di antara semua jenis mukus serviks. Ia mempunyai ciri agak memberi yang membolehkan sperma untuk berenang dengan mudah ke dalam serviks. Ia kelihatan dan berasa seperti putih telur mentah dan boleh dihulur kira-kira 5sm tanpa memutus di tengah-tengahnya.

  • Mukus serviks berair: subur

    Mukus serviks menjadi lebih lembap dan berair semasa ovulasi hampir. Mukus jenis ini membolehkan sperma untuk bergerak pantas ke dalam serviks. Apabila anda mempunyai mukus berair, anda mungkin rasa seolah-olah anda telah terkencing ke dalam seluar dalam. Mukus serviks berair adalah jernih dan menitis atau mengalir dari jari anda.
  • Mukus serviks

    Mukus serviks berkrim: tidak subur

    Selepas ovulasi, mukus serviks tidak lagi basah atau licin. Mukus berkrim ini dianggap tidak subur kerana ia amat menyekat pergerakan sperma. Mukus serviks berkrim boleh kelihatan kuning putih atau putih berkilau bak mutiara. Ia tebal dan berasa seperti losyen apabila disapu di antara jari anda.
  • Mukus serviks

    Mukus serviks lekit: tidak subur

    Dalam tempoh sehingga haid anda datang, mukus serviks menjadi melekit atau lekat. Ini adalah mukus serviks paling tidak subur. Ia tebal dan pekat, dan berasa seperti pes melekit. Adalah sukar untuk sperma berenang melaluinya.
    Kesimpulannya..mukus serviks yang menyerupai putih telur adalah paling baik dan petanda anda adalah subur..Tahniah!!
    Bagi anda yang berkira-kira nak mempunyai anak dalam waktu yang terdekat atau dah lama nak idamkan anak, bolehlah cuba amalkan gla complex shaklee.
    Nak tahu? Sekarang ni ada promosi gla beli 6 dapat 7 dan beli 2 dapat less 5%. Jimat tak jimat??
    Boleh hubungi saya,
    SID kesayangan anda
    Noor Hasmah
    0138214890
LA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 (^__^) Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan. Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni. Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 (^__^) Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan. Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni. Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Copy the BEST Traders and Make Money : http://bit.ly/fxzulu

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Bartholyn Cyst Dan Cara Rawatannya

Assalamualaikum

Pertanyaan dari seorang customer pagi ni membuka mata saya pada Bartholyn Cyst iaitu keadaan dimana kelenjar bartholin tersumbat.

Setiap wanita mempunyai sepasang kelenjar Bartholin, satu di kanan dan satu lagi di kiri bahagian berhampiran pintu faraj. Kelenjar ini berfungsi menghasilkan cecair sebagai pelincir apabila nafsu seseorang wanita terangsang.Setiap kelenjar bartholin berfungsi menghasilkan cairan, yang kemudian disalurkan keluar melalui saluran yang disebut saluran kelenjar barthollin. Fungsi cairan ini adalah menjaga kelembapan vagina agar dalam keadaan sihat. Jika kelenjar bartholin terganggu, maka produksi cairan vagina turut terganggu dan menyebabkan terganggunya kesihatan vagina.
Lazimnya kelenjar Bartholin yang tersumbat laluannya boleh menyebabkan cecair terbabit berkumpul di dalam kelenjar sehingga membentuk cyst yang semakin lama semakin membesar apabila seseorang wanita mengalami rangsangan seksual berulang kali. Bartholyn cyst sebenarnya …

Sakit Badan Selepas Bersalin

Tips Anak Tertelan Barang

Aduh!! Mak mana yang tak risau kalau anak kecil apatah lagi yang berumur dalam lingkungan 1-5 tahun tertelan barang!
Apa yang perlu dibuat?
*Rilek *Jangan Panik *Bawa anak ke hospital
Apa yang pihak hospital akan lakukan?

X-ray dada (chest) dan abdomen (perut)
x-ray akan menentukan dimana kedudukan barang tersebut.
Sama ada di: - Esophagus (salur dari mulut ke perut) -Dalam perut -Ataupun dalam usus kecil/besar
X-ray juga dapat estimate berapa besar benda tersebut dan menentukan apa yang patut doktor buat.
Kebiasaannya barang yang ditelan akan masuk terus ke sistem penghadaman. Dari Esophagus, turun ke perut, selepas tu ke usus kecil dan ke usus besar.
Sekiranya anak anda mengalami simptom :
-batuk -susah bernafas -muka jadi kebiruan
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur pernafasan.
Sekiranya anak anda mengalami simptom:
-muntah -tidak dapat menelan makanan/minuman -sakit perut -berak berdarah -demam
Itu merupakan tanda barang tersebut tersekat di salur penghadaman sama ada di Esophagus ataupu…